Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's! Bekijk onze vacatures hier

DMS4.0 – Leuk zo’n nieuw systeem, maar hoe zorg je voor een soepele transitie?

Gateway heeft in 6 maanden al haar klanten succesvol over op DMS4.0!

De overgang naar het nieuwe Douaneaangiftesysteem DMS4.0 staat bekend als een ingrijpende verandering voor de logistiek. Om onze klanten zo soepel mogelijk door deze transitie heen te leiden, hebben wij dit project zo serieus mogelijk aangepakt.

DMS stats

Wij zijn over naar DMS 4.0. En sneller dan we dachten!

De introductie van DMS 4.0 luidt een nieuw tijdperk in voor het verwerken van invoer-, uitvoer- en opslagaangiften in Nederland. Ondanks de uitdagingen van de pandemie en talloze technische obstakels, begon dit project in juli 2022 met bedrijven die met opslagaangiften werken. Bedrijven die invoeraangiften maken begonnen in 2023, gevolgd door bedrijven die zowel invoer- als uitvoeraangiften doen. Op 12 april 2023 migreerde wij onze eerste klant naar DMS4.0 en tegen het einde van oktober 2023 hadden we al onze DMS klanten succesvol gemigreerd en op zo’n vlotte overgang zijn wij best trots, want het was geen makkie.

Een weg met vele hobbels.

De overgang naar DMS kende vele uitdagingen, waaronder strengere datavereisten en complexere datadetails vergeleken met AGS. Vooral bij issues rondom veterinaire en fytosanitaire vergunningen en aangiften met preferentiële oorsprong hebben we nauw samengewerkt met betrokken partijen zoals de Douane en de NVWA. En ook nu nog zijn er soms aangiftes die men nog helemaal niet in DMS er doorheen krijgt en noodgedwongen met AGS moet insturen. Een issue waar zelfs de Douane nog geen oplossing voor heeft. Je bent dus niet de enige 😉 

Een goede voorbereiding is het halve werk!

Een grondige voorbereiding was essentieel voor ons succes. Al sinds de aankondiging van DMS4.0 volgde ons productteam de updates en ontwikkelingen op de voet mee en ontwikkelde een gedetailleerd stappenplan. We hielden onze klanten geïnformeerd via kennissessies, trainingen en uitgebreide documentatie en tijdens go-live dagen boden we intensieve ondersteuning en monitorde het gebruik van de klanten zorgvuldig. Dit heeft er toe geleid dat al onze DMS klanten reeds over zijn, er t/m 31 oktober een totaal aantal DMS aangiftes van 53367 zijn ingestuurd met een succes-rate van 97%. Een hele mooie tussenstand als je het ons vraagt. 

Jouw Ervaring met DMS 4.0

Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen met de overgang naar DMS4.0. Ben je al bezig met Import-, Export en / of opslagaangiften in DMS4.0 of moet je geregeld terug naar AGS? Of wil je meer weten over hoe Gateway de overgang naar DMS4.0 voor jou kan stroomlijnen? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wellicht vind je dit ook leuk

Gateway your leading partner in customs software Gateway your leading partner in customs software
Waar kunnen wij jou mee helpen?

© 2024 Gateway