Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's! Bekijk onze vacatures hier

Alle douanediensten

Import & Export: AGS & DMS4.0

Meer werk verzetten met hetzelfde aantal mensen. Dat kan met de Import & Export functionaliteit van Gateway d.m.v. het automatisch laten genereren van aangiftes, slimme validaties die fouten helpen te verminderen en het werken met een enkele database, waardoor je nooit meer dubbel werk hoeft te verrichten.  

Douane e-commerce

DECO, VENUE, PGTS of IDMS H7? Alles van douane e-commerce kan je vinden in Gateway. Hoe groot jouw volumes ook zijn, kan Gateway jouw douaneaangiften snel en efficiënt afhandelen met een real-time overzicht van statussen. 

Douane-entrepot & RTO

Een douane-entrepot of RTO geeft je de mogelijkheid om goederen op te slaan met uitstel van betaling van invoerrechten of andere heffingen. Met de Entrepot Administratie van Gateway kan je eenvoudig en efficiënt niet-Uniegoederen beheren en voldoe je aan alle administratieve verplichtingen van de Douane. Het aanbrengen van goederen kan geautomatiseerd uitgevoerd worden, waarna ook alle door de Douane benodigde rapportages aangeleverd kunnen worden.

Transit: NCTS

Bij Transit aankomst kun je het MRN nummer scannen en het document direct versturen. Alle goederengegevens worden vervolgens direct gekoppeld aan de Entrepot administratie. Een foutloos proces! Bij Transit vertrek vind je tools om te zorgen voor snelle aanzuivering. Met onze slimme, ingebouwde tools is de kans op naheffing door de Douane minimaal!

EMCS

Het vervoer en de opslag van accijnsgoederen binnen de EU is aan regels gebonden. Dit soort goederen moeten bij de Douane aangegeven worden met een EMCS document. Eén van de grote voordelen bij het gebruik van Gateway is dat vanuit je bestaande gegevens direct een EMCS document gegenereerd kan worden. Je bespaart hierdoor veel tijd en geen fouten! Ook de gegevens uit je EMCS aangifte kun je hergebruiken, b.v. om een Export aangifte te maken. Het hergebruiken van gegevens zorgt voor tijdsbesparing en het voorkomen van fouten.

DMS 4.1 & Auditfile

Binnenkort wordt DMS 4.1 uitgerold en de huidige GPA en SPA vervangen. Dit heeft grote invloed op vele vereenvoudigde processen van de IIAA-vergunningen. Gateway staat klaar om een soepele en veilige overgang te bieden voor onze huidige klanten en nieuwe klanten. Ons entrepotsysteem wordt aangesloten op het nieuwe DMS, waardoor nieuwe berichten zoals aanbrengberichten, aanvullende aangiften, en de Auditfile Voorraad geautomatiseerd in het proces kunnen worden aangemaakt.

Local Clearance Procedure - IIAA

In Gateway kun je goederen eenvoudig onder een andere regeling plaatsen, zoals met de vergunning Inschrijving In de Administratie van de Aangever (IIAA). Het plaatsen van je Douane goederen onder de regeling Tijdelijke Invoer, Douane-Entrepot of In het vrije verkeer brengen kan allemaal in Gateway.

ECS

Afhankelijk van de rol die je “speelt”, heb je met een bepaalde vorm van ECS te maken. Vanuit Gateway maak je als Trader@Exit (exporterende partij) eenvoudig een aankomstmelding en stuur je deze direct in naar de Douane. Ook kun je het Elektronisch Manifest bij Uitgaan indienen.

Fiscale vertegenwoordiging

In Gateway kun je alle administraties voeren die bij Fiscale Vertegenwoordiging horen. Hierbij kun je informatie uit allerlei aangiftes gebruiken. Ook kun je overzichten produceren die nodig zijn voor de BTW aangifte of voor je klant.

MID/MED (Portbase)

Met de MID & MED functionaliteiten van Gateway verstuur je direct elektronisch je notificatie naar alle zeehaventerminals. Indien gewenst wordt na ontvangst van de Wegvoering automatisch de informatie naar Portbase gezonden. Na de voorafaangifte kan handmatig een Portbase bericht worden verstuurd. Het proces kan dus helemaal automatisch verlopen.

PGTS (Cargonaut)

De PGTS-functie in Gateway stelt gebruikers in staat, om de nodige berichten naar het PGTS-systeem van Cargonaut te sturen, t.b.v. de registratie in de RTO.

Client PD/GGB (NVWA)

In Gateway kun je alle import keuringsaanvragen indienen voor PD en GGB via een directe verbinding met de NVWA. Wanneer je ook invoeraangiftes maakt, worden deze gegenereerd vanuit de gegevens van de keuringsaanvraag of andersom, volgens het principe: “eenmaal invoeren, overal gebruiken”.

Als het Kwaliteits-Controle-Bureau (KCB) in opdracht van de NVWA de keuring heeft uitgevoerd, krijg je een nota voor de uitgevoerde werkzaamheden. In Gateway kun je deze nota inlezen, waarna de verwachte kosten worden gematcht.

IDEP (CBS)

Tevens kan je met Gateway IDEP aangiften versturen. Gebruik van templates en reeds aanwezige informatie is een enorm voordeel!

Interface KvK

Vanuit Gateway kan CVO, ATR, EUR1 of het legaliseren van de factuur volledig afgehandeld worden.

Koppelingen

Geen handmatig werk, geen fouten en een razendsnelle verwerking! Dit is mogelijk door de sterke koppelingen van Gateway. Gateway is ervaren in koppelingen met andere systemen zoals ERP en WMS. Voor vele systemen op de markt zoals SAP hebben we standard specificaties, maar voor andere systemen kunnen we altijd nieuwe koppelingen aanmaken, testen en implementeren. De koppelingen kunnen o.a. als API, CSV, XML worden aangeleverd.

Provianderen

In Gateway heb je de mogelijkheid om de proviand van een schip aan te melden en bij Wederuitvoer automatisch een confirmation of export te ontvangen.  Dit gaat via een elektronisch bericht voor zowel de maritieme stroming als ook de luchtvaart. Na het insturen kan je alles verder digitaal afhandelen… wel zo handig!

CVB

Met Gateway kan je eenvoudig de CVB vooraf-aangiften en de aanbrengbericht automatisch sturen naar de Douane. Dit is gekoppeld met de Portbase functionaliteit MID in Gateway.

CID

Gateway ondersteunt CID (Comfort Informatie). In Gateway kan je eenvoudig de wisselkoers van de Douane aanvragen, de EORI of BTW nummer valideren met de Douane, inclusief de BTW verlegging gebaseerd op Artikel 23. 

DTV validatie & calculatie

In Gateway kan je DTV (Data Tarief Voorziening) validatie direct uitvoeren voordat je het doorstuurt aan de Douane. De DTV validatie kan op aangifte niveau of manifest niveau plaatsvinden, zeer efficiënt. Verder kan Gateway alle douanerechten en BTW voorrekenen zodat je de kosten kan controleren voor het sturen naar de Douane. Deze functie is gecombineerd met de depositobewaking van Gateway.

Klanten over onze software

Maak een afspraak voor jouw GRATIS consult
Verder verdiepen?
Download dan de whitepaper

Titel van de whitepaper

In maximaal 2 zinnen het voordeel benoemen vidignam sam voluptiis. In maximaal 2 zinnen het voordeel benoemen vidignam sam voluptiis. In maximaal 2 zinnen het voordeel benoemen vidignam sam voluptiis.

GRATIS download ↓