010 820 8199 Downloads Support
nl eng
Login

'Update na de succesvolle implementatie bij Wetron'

Begin 2012 ronde Gateway een succesvolle implementatie van haar Warehouse oplossing af bij Wetron Transport & Logistics in Weert (zie Wetron Case 2012). Met hetzelfde aantal mensen verzetten ze drie keer zoveel werk en dat werk werd veel secuurder uitgevoerd. Richard Dekkers, Manager Logistic Services van Wetron, noemde destijds dat ze zero defects hadden met GatewayV2. Ondertussen is er veel gebeurd, ook bij Wetron. Tijd om even bij te praten dus.

What’s New?

“Intermodaal transport is belangrijk binnen Wetron. Vanuit regio Venlo kunnen we in principe naar heel Europa vervoeren (ligging = hotspot EU). Met alleen een vestiging in Weert betekende dit op en neer vervoer naar Regio Venlo en dat is onnodig. We hebben daarom nog meer efficiency behaald met een nieuwe vestiging te Venlo. Op die manier hoeft niemand voor onnodige kosten op te draaien. Daarnaast zijn we meer en meer focus aan het leggen om totaalconcepten aan te bieden/ control tower rol bekleden midden in de chain van onze klanten”

 Wat zijn de plannen met die nieuwe loods?

“De nieuwe loods in Venlo is nu nog een crossdock hub o.a. ten behoeve van het intermodaal transport maar in de toekomst zullen de processen op die vestiging ook complexer worden, zoals een aantal jaren geleden in Weert, zoveel mogelijk waarde toevoegen aan de goederen van de klant.”

Hoe gaat GatewayV2 hierbij helpen?

“Het mooie van het WMS van Gateway is de flexibiliteit. In Weert hebben we zonder moeite uitzonderingsstromen opgezet met het systeem en zo onze meest veeleisende klanten kunnen voorzien van een oplossing die kwalitatief zeer hoog is. De extra controles zorgen voor een hoger vertrouwen en dat is prettig. In de nieuwe loods, wanneer de werkzaamheden complexer worden, is het een kwestie van uitklappen en opzetten. Zo makkelijk is het, maar dan met inhoud en veelzijdigheid. Dat is belangrijk voor ons want we willen onze klanten iets extra’s bieden. Flexibel maar toch zeer stabiel en betrouwbaar. Wat dat betreft gaan Gateway en Wetron heel goed samen. We zijn heel tevreden met de succesvolle implementatie.”

Je vertelt graag over het systeem GatewayV2. Zojuist hebben we zelfs een Gateway banner bij de ingang van de vestiging geplaatst. Hoe dat zo?

“Ik wil dat onze klanten weten hoe wij werken en dat wij kwaliteit uitermate belangrijk vinden. Wij behalen efficiency door onze eigen unieke formule en daarbij is GatewayV2 gewoon belangrijk. Het is namelijk voor onze klanten ook essentieel dat we het zo efficiënt en veilig mogelijk doen. Daarnaast is het een leuke ijsbreker…”