010 820 8199 Downloads Support
nl eng
Login

'Warehouse Management voor Wagenborg Stevedoring'

Royal Wagenborg gebruikte al langer het Douaneonderdeel van GatewayV2. In 2012 werd daar voor de stuwadoors en Op- en overslagactiviteiten, Wagenborg Stevedoring, het Warehouse Management aan toegevoegd. Op die manier werd het mogelijk de data voor de goederenstromen binnen dezelfde database te managen en zo een enorme efficiency slag te maken.

Het project omvatte onder andere interfaces met externe partijen, implementatie van een stuwageplan en automatisering van loodsprocessen. Het project werd geimplementeerd naast de al werkzame douaneafhandeling en financiële module. De schaalbaarheid en flexibiliteit werd genoemd als één van de belangrijke redenen om zowel het douane stuk, als het WMS vanuit GatewayV2 te managen. Zie ook de uitgebreide case uit 2012.

Een nieuwe stap: uitbreiding van de goederenstromen

Het huidige project bestaat uit de inregeling van algemeen toepasbare workflows, die alle soorten goederenstromen bij Wagenborg Stevedoring kan afhandelen. Het wordt zodanig opgeleverd dat Wagenborg zelfstandig nieuwe klanten eenvoudig kan “inregelen”. Met name de automatische aansluiting van alle financiële aspecten van het systeem krijgen veel aandacht.

De status van goederen snel en helder in kaart

De grote waarde toevoeging van dit project zit vooral in de integratiemogelijkheden met andere diensten zoals de Douane en agenturen. Daarnaast heeft het systeem de flexibiliteit om snel en eenvoudig nieuwe klanten en goederenstromen toe te voegen en helderheid en toegankelijkheid van de informatie over de goederen. De toegankelijkheid is belangrijk voor Wagenborg omdat dit hen in de gelegenheid stelt op een hoge mate van betrouwbaarheid te communiceren met hun klanten over de status van goederen binnen het proces.

Wagenborg Stevedoring heeft een warehouse oppervlakte van 390.000 m2

Phimex Maasdijk
Case Geautomatiseerde Douane processen bij Phimex Maasdijk
venue gpa van der helm
Case Van der Helm en Gateway: klaar voor nieuwe VENUE vooraf aangifte