010 820 8199 Downloads Support
nl eng
Login

'Wetron vindt flexibiliteit met het WMS van Gateway'

Richard Dekkers, Projectleider vertelt waarom het WMS van Gateway de beste keus was voor Wetron Transport & Logistics in Weert;

Wat was de aanleiding om te oriënteren op een nieuw WMS?

In het verleden werkten we met full in, full out. De handelingen in het warehouse waren dus beperkt en overzichtelijk. Maar onze grotere klanten gingen steeds vaker vragen om Value Added Logistics en Value Added Services. Toen het aanbod van onze grootste klant ook nog eens met zo’n 40% steeg waren we enorm veel tijd kwijt aan het verschaffen van inzicht aan de klant en onszelf. Tel daarbij op dat we grote eindklanten in Rusland bevoorraden, met strenge Douane-eisen. Ons oude Warehouse Management Systeem volstond gewoon niet meer.

 

Hoe kwamen jullie bij Gateway uit?

Met een projectgroep hebben we eerst bepaald waarnaar we op zoek waren. Daar hebben we een aantal aanbieders bij gezocht. Gateway zat daar vanaf het begin bij. Uiteindelijk hebben drie aanbieders demo’s gegeven. Daarbij viel op dat Gateway het hoogst scoorde op de flexibiliteit van het WMS en beduidend minder duur was dan de andere partij die ook goed scoorde op flexibiliteit.

Wat gaf de doorslag om met Gateway in zee te gaan?

We zochten naar flexibiliteit. Maar er was ook een klik, omdat Gateway de logistiek echt van binnen uit kent. De consultants hebben ruime logistieke ervaring en droegen gelijk al echte logistieke oplossingen aan. Dat gaf samen met de flexibiliteit en de prijs overtuigend de doorslag.

Hoe verliep het traject vanaf de keuze voor Gateway tot de oplevering?

Goed, maar ook hectisch. We hadden twee maanden de tijd en hebben dat gehaald. Mede door een slimme en praktische oplossing van een van de product-consultants van Gateway. Tijdens de GoLive van het systeem ontvingen we goede support van het Gateway team. De oplevering verliep daardoor heel vlot.

 

 

Wat waren de eerste merkbare verschillen?

Dat we gevoel hadden bij de status van orders, doordat het systeem voortdurend de voortgang in de workflows laat zien.

Welke verbeteringen hebben jullie kunnen realiseren met ons WMS?

Met hetzelfde aantal mensen verzetten we inmiddels drie keer zoveel werk en dat werk doen we veel secuurder. We hebben zero defects. En deze verbetering is nog niet afgelopen. Doordat de mensen op de vloer en op kantoor steeds vertrouwder raken met de nieuwe werkwijze, neemt de snelheid waarmee we kunnen werken nog steeds toe. Daarnaast zoeken we bij Wetron voortdurend naar verbeteropties.

Als je Gateway zou aanbevelen aan anderen, wat zou je dan zeggen?

Dat doen we al! We zijn vooral onder de indruk van de flexibiliteit van het systeem en van de logistieke knowhow van de organisatie. Maar het systeem voelt ook heel vertrouwd omdat het gebaseerd is op de Windows interface. Iedereen leert er dus snel mee werken. Daarnaast kan je het zo duur maken als je zelf wilt. Wat je niet gebruikt hoef je ook niet aan te schaffen. Maar ik zou vooral zeggen tegen onze conculega’s: Kom maar eens bij ons kijken!

"We zochten naar flexibiliteit, dit hebben we gevonden in het WMS van Gateway. En er was ook een klik, omdat Gateway de logistiek echt van binnen uit kent."
Richard Dekkers, Wetron Transport & Logistics