Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's! Bekijk onze vacatures hier
Douane E-commerce Software

De douane software van Gateway automatiseert zowel het Douane E-commerce proces, DECO, als het grootschalige E-commerce exportsysteem VENUE. Met de E-commerce oplossing van Gateway kunnen grote B2C en B2B e-commerce volumes moeiteloos worden afgehandeld, en wordt een soepel en efficiënt proces voor jouw klanten gegarandeerd. Na het verzenden van de e-commerce manifest krijg je direct een real-time overzicht van alle aangiftes met bijbehorende statussen in het systeem.

DECO en IOSS

Met DECO kunnen douaneaangiften worden ingediend voor e-commercezendingen tot en met €150. Het IOSS-schema vergemakkelijkt de vrijstelling van invoerrechten en het proces van vooraf innen van BTW bij de eindconsument, wat het douaneproces versnelt en vereenvoudigt. Gateway is een van de eerste douanesoftware leveranciers die DECO en IOSS ondersteunen, waardoor gemakkelijk miljoenen e-commerce zendingen per maand kunnen worden ingeklaard. De Gateway Cloud zorgt voor dynamische schaalbaarheid, waardoor je altijd klaar bent voor piekmomenten zonder extra kosten. Data van goederen kan naadloos worden geïmporteerd via interfaces, waardoor duizenden DECO-aangiften binnen seconden kunnen worden aangemaakt en gekoppeld aan een groot manifest. Het hele proces, van inlezen tot inklaring, duurt gemiddeld 4-7 minuten, waardoor Gateway een snelle en efficiënte oplossing biedt voor douane e-commerce afhandeling.

Automatische Splitsing naar DMS Import

Gateway kan jouw DECO-aangiften in jouw manifest identificeren en consolideren. Wanneer zendingen een intrinsieke waarde boven €150 hebben, genereert Gateway automatisch een DMS douaneaangifte met informatie uit het manifest. Pakketjes met goederencodes die niet toegestaan zijn in DECO, zoals accijnsgoederen, worden ook automatisch aangemaakt in DMS. Gateway beschikt over scenariofunctionaliteit waarmee aangiften automatisch worden ingevuld op basis van specifieke situaties, wat het proces aanzienlijk versnelt. Alle data wordt automatisch gevalideerd in Gateway en kan voorzien worden van waarschuwingen voor mogelijke data-gerelateerde gebreken. Zelfs een voorcalculatie van de invoerrechten en BTW (DMS) is mogelijk, zodat je voor het insturen al weet wat jij of jouw klant zou moeten betalen.

PGTS van Cargonaut

De PGTS functie in Gateway stelt gebruikers in staat om de nodige berichten naar het PGTS systeem van Cargonaut te sturen voor registratie in de RTO (Ruimte Tijdelijke Opslag). Deze functie is volledig geïntegreerd in onze DECO-module voor de afhandeling van B2C e-commerce zendingen, waardoor DECO aangiftes en DMS import aangiftes onder één dak kunnen worden afgehandeld. Dit versnelt en vereenvoudigt het goederenverkeer aanzienlijk. Eenvoudige overdracht tussen deelnemers met of zonder RTO op Schiphol wordt mogelijk gemaakt, en zendingen worden door de verschillende RTO’s heen gevolgd voor duidelijke traceerbaarheid. 

Gateway groeiend volume icoon

Grote volumes

Gateway verwerkt met gemak grote volumes, zonder extra resources die van jouw organisatie nodig zijn.

Gateway efficient icoon

Slim op- en afschalen

Dit doen we middels ons Dynamic Scalability System dat inspeelt op de situatie.

Gateway stabiliteit icoon

Zeer stabiel

Een zeer stabiel systeem dus waar je altijd op kunt bouwen!

Klanten over onze software

Gateway your leading partner in customs software Gateway your leading partner in customs software
Maak een afspraak voor jouw GRATIS consult
Verder verdiepen?
Download dan de whitepaper

Titel van de whitepaper

In maximaal 2 zinnen het voordeel benoemen vidignam sam voluptiis. In maximaal 2 zinnen het voordeel benoemen vidignam sam voluptiis. In maximaal 2 zinnen het voordeel benoemen vidignam sam voluptiis.

GRATIS download ↓

© 2024 Gateway