Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's! Bekijk onze vacatures hier

Alles wat Gateway te bieden heeft

e-Commerce (DECO & IDMS H7)

Grote volumes e-Commerce aangiftes, snel en efficient afhandelen met een real-time overzicht van alle aangiftes met de bijbehorende statussen.

Import & Export (AGS & DMS4.0)

Meer werk verzetten met het zelfde aantal mensen. Dat kan met de Import & Export functionaliteit van Gateway d.m.v. het automatisch laten genereren van aangiftes, slimme validaties die fouten helpen te verminderen en het werken met een enkele database, waardoor je nooit meer dubbel werk hoeft te verrichten.  

Transit (NCTS)

Bij Transit aankomst kun je het MRN nummer scannen en het document direct versturen. Alle goederengegevens worden vervolgens direct gekoppeld aan de Entrepot administratie. Een foutloos proces! Bij Transit vertrek vind je tools om te zorgen voor snelle aanzuivering. Met onze slimme, ingebouwde tools is de kans op naheffing door de Douane minimaal!

Client PD/GGB

In Gateway kun je alle import keuringsaanvragen indienen voor PD en GGB via een directe verbinding met de NVWA. Wanneer je ook invoeraangiftes maakt, worden deze gegenereerd vanuit de gegevens van de keuringsaanvraag of andersom, volgens het principe: “eenmaal invoeren, overal gebruiken”.

Als het Kwaliteits-Controle-Bureau (KCB) in opdracht van de NVWA de keuring heeft uitgevoerd, krijg je een nota voor de uitgevoerde werkzaamheden. In Gateway kun je deze nota inlezen, waarna de verwachte kosten worden gematcht.

Fiscale vertegenwoordiging

In Gateway kun je alle administraties voeren die bij Fiscale Vertegenwoordiging horen. Hierbij kun je informatie uit allerlei aangiftes gebruiken. Ook kun je overzichten produceren die nodig zijn voor de BTW aangifte of voor je klant.

IDEP
Tevens kan je met Gateway IDEP aangifte doen.

Gebruik van templates en reeds aanwezige informatie is een enorm voordeel!

Interfacing

Geen handmatig werk, geen fouten en een razendsnelle verwerking. Het delen van informatie is niet meer weg te denken. Wil je informatie delen met je klant? Geen probleem. Gateway helpt je jouw klant te onboarden!

Portbase interfaces

T.b.v. Melding Import / Export Documentatie
Met deze koppelingen verstuur je vanuit Gateway direct elektronisch je notificatie naar alle zeehaventerminals. Indien gewenst wordt na ontvangst van de Wegvoering automatisch de informatie naar Portbase gezonden. Na de voorafaangifte kan handmatig een Portbase bericht worden verstuurd. Het proces kan dus helemaal automatisch verlopen.

Local Clearance Procedure – IIAA

In Gateway kun je goederen eenvoudig onder een andere regeling plaatsen, zoals met de vergunning Inschrijving In de Administratie van de Aangever. Het plaatsen van je Douane goederen onder de regeling Tijdelijke Invoer, Douane-Entrepot of In het vrije verkeer brengen kan allemaal in Gateway.

Interface KvK

Voor een CVO, een ATR, een EUR1 of het legaliseren van de factuur. Volledig afgehandeld in Gateway.

EMCS

Het vervoer en de opslag van accijnsgoederen binnen de EU is aan regels gebonden. Dit soort goederen moeten bij de Douane aangegeven worden met een EMCS document. Eén van de grote voordelen bij het gebruik van Gateway is dat vanuit je bestaande gegevens direct een EMCS document gegenereerd kan worden. Je bespaart hierdoor veel tijd en geen fouten! Ook de gegevens uit je EMCS aangifte kun je hergebruiken, b.v. om een Export aangifte te maken. Het hergebruiken van gegevens zorgt voor tijdsbesparing en het voorkomen van fouten.

ECS

Afhankelijk van de rol, die je “speelt” heb je met een bepaalde vorm van ECS te maken. Vanuit Gateway maak je als Trader@Exit (exporterende partij) eenvoudig een aankomstmelding en stuur je deze direct in naar de Douane. Ook kun je het Elektronisch Manifest bij Uitgaan indienen.

Provianderen

In Gateway heb je de mogelijkheid om de proviand van een schip aan te melden en bij Wederuitvoer automatisch een confirmation of export te ontvangen.  Dit gaat via een elektronisch bericht voor zowel de maritieme stroming als ook de luchtvaart. Na het insturen kan je alles verder digitaal afhandelen… wel zo handig!

Klanten over onze software

Maak een afspraak voor jouw GRATIS consult
Verder verdiepen?
Download dan de whitepaper

Titel van de whitepaper

In maximaal 2 zinnen het voordeel benoemen vidignam sam voluptiis. In maximaal 2 zinnen het voordeel benoemen vidignam sam voluptiis. In maximaal 2 zinnen het voordeel benoemen vidignam sam voluptiis.

GRATIS download ↓

© 2022 Gateway

Contact      Vacatures      Privacy policy