Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's! Bekijk onze vacatures hier

Alles over Gateway,
Douane software en de markt!

Check hier de laatste nieuwtjes!

NCTS

De deadline voor de NCTS Fase 5 op 1 december 2023 wordt niet gehaald door diverse EU-lidstaten, waaronder Nederland. De Douane verplaatst daarom de release van het New Computerised Transit System (NCTS). Het nieuwe streven is dat op 1 december 2024 alle bedrijven aangesloten zijn op dit douanesysteem.

Als je actief bent in het vervoer van accijnsgoederen binnen de EU en gebruikmaakt van het Excise Movement Control System (EMCS), zijn er belangrijke veranderingen op komst. Vanaf 14 juli 2023 wordt de Horizontale Accijnsrichtlijn (EMCS) vervangen. Indien je momenteel het oude zakelijke portaal of de noodprocedure hanteert, is dit hét moment om te kijken naar moderne douanesoftware zoals Gateway voor elektronische aangifte en optimale registratie van het vervoer van accijnsgoederen.

AES

Exporteer je goederen vanuit het douanegebied van de EU? Of ben je de schakel tussen exporteurs en de EU? Dan moet je op de hoogte zijn van de essentiële overgang van het ECS (Export Control System) naar het AES (Automated Export System). Deze verandering, essentieel voor elke exporteur in de EU, vindt plaats tussen 8 mei en 30 september 2023.

Baosen training op 6 9 2023

Als experts in het leveren van veilige, efficiënte en stabiele wereldwijde logistieke diensten, zocht Baosen Suntop Europe naar toekomstbestendige douanesoftware. Hun doel was om alle activiteiten te automatiseren, van het aanmaken van douaneaangiften tot fiscale vertegenwoordiging en het versturen van facturen met alle benodigde bijlagen. Uiteindelijk zijn wij als partner gekozen en daar zijn wij heel trots op.

Betrouwbaar blog over rapport

Gedurende de afgelopen 7 jaar heeft een van onze rapporten maar liefst 700.000.000 keer gedraaid. En dat nog maar bij 1 van onze klanten. Deze indrukwekkende prestatie is een weerspiegeling van het partnerschap dat wij met onze klanten hebben en een bewijs van de stabiliteit, efficiëntie, betrouwbaarheid en kwaliteit die ons bedrijf biedt.

Op 21 maart vond de DMS 4.1 & IIAA informatiesessie plaats op ons kantoor in Capelle aan den IJssel. Leo Alewijnse en Paul Albers van de Douane hebben een uitgebreide uitleg geven van de nieuwe werkwijzen en allerlei vragen vanuit het publiek met kunnen beantwoorden. Erg leerzaam en zeker voor herhaling vatbaar! Dank, heren!

Vervoer je accijnsgoederen en gebruik je EMCS (Excise Movement and Control System)? Ken je de veranderingen en heb je de nieuwe douanevergunningen al aangevraagd / gekregen? Wij staan klaar om je een soepele en zorgeloze overgang naar het nieuwe EMCS 4.0 te bieden.

Gateway is een toonaangevende douanesoftware ontwikkelaar sinds 1980. In 2020 werd GWITC© (Gateway in the Cloud) gelanceerd. In 2022 begon Gateway te werken met Microsoft Azure. Vele van onze klanten werken nu gerust in Azure en profiteren van alle voordelen van GWITC.

Door de uitbreiding van het Gateway team is ons huidig kantoor te klein geworden. Gelukkig hebben we een mooi nieuw kantoor gevonden op korte afstand.

Op 1 januari 2023 worden de EU-goederencodes binnen het geharmoniseerde systeem (HS) gewijzigd. Dit kan grote gevolgen hebben op jouw in- en uitvoer aangiften bij de Douane, en het bepalen van internationale btw-tarieven van producten. 

Handel je regelmatig e-commerce zendingen van buiten de EU af? Wil je gebruik maken van de vrijstelling van invoerrechten? Gateway biedt een alles-in-één oplossing voor jouw e-commerce douaneformaliteiten. Met Gateway wordt jouw e-commerce douaneproces vereenvoudigt, versneld, en echt geautomatiseerd. 

Beheer je een douane-entrepot? Ben je vergunninghouder van GPA (Geautomatiseerde Periodieke Aangifte), DIN/DEN of een andere IIAA-vergunning (Inschrijving in de Administratie van de Aangever) zoals entrepot of bijzondere bestemming? Dan biedt Gateway voor jou een all-in oplossing voor het entrepot beheer en de IIAA verplichtingen.

Er gebeurt een hoop in de ontwikkeling van DMS4.0 en het einde van het project nadert zijn einde. Om onze klanten zo goed mogelijk voor te informeren en voor te bereiden, hebben wij een extra informatie sessie over DMS4.0 georganiseerd. Hieronder volgt een korte samenvatting van de besproken onderwerpen.

Herfst is de tijd van het Aziatische festival ter ere van het de nieuwe oogst. Het Mid-Autumn Festival! Dit is een traditioneel festival met een geschiedenis van 3000 jaar oud! Het wordt gehouden op de 15de dag van de 8ste maand van de “maankalender”. 

Los van dat wij experts zijn op het gebied van Douane Software, zijn onze collega’s ook experts op het gebied van Gaming! En ik moet zeggen dat werkt af en toe behoorlijk op de lachspieren…

Tot op heden vinden er regelmatig mismatches plaats tussen de Aangifte voor Tijdelijke Opslag (ATO) en de nadere AGS aangifte en blijven veel posten op de ATO ongezuiverd. Indien een AGS aangifte niet aanvaard wordt, mag de lading de terminal niet verlaten en je kunt je wel bedenken wat voor oponthoud dit vervolgens veroorzaakt in het logistieke proces. Laat staan de boetes die mogelijk uitgedeeld kunnen worden.

Vandaag hebben wij onze DECO applicatie kunnen uitleveren aan onze klant. Even de look en feel beleven voordat ze echt aan de slag kunnen gaan, want vanaf 1 juli is het zover, dan kunnen e-Commerce zendingen aangegeven worden via het nieuwe DECO systeem van de Douane.