Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's! Bekijk onze vacatures hier

Alles over Gateway,
Douane software en de markt!

Check hier de laatste nieuwtjes!

Vervoer je accijnsgoederen en gebruik je EMCS (Excise Movement and Control System)? Ken je de veranderingen van het nieuwe EMCS? Heb je de nieuwe douanevergunningen gekregen? Voor al onze klanten staat Gateway klaar om jou een soepele en zorgeloze overgang naar het nieuwe EMCS 4.0 te bieden.

Gateway is een toonaangevende douanesoftware ontwikkelaar sinds 1980. In 2020 werd GWITC© (Gateway in the Cloud) gelanceerd. In 2022 begon Gateway te werken met Microsoft Azure. Vele van onze klanten werken nu gerust in Azure en profiteren van alle voordelen van GWITC.

Door de uitbreiding van het Gateway team is ons huidig kantoor te klein geworden. Gelukkig hebben we een mooi nieuw kantoor gevonden op korte afstand.

Op 1 januari 2023 worden de EU-goederencodes binnen het geharmoniseerde systeem (HS) gewijzigd. Dit kan grote gevolgen hebben op jouw in- en uitvoer aangiften bij de Douane, en het bepalen van internationale btw-tarieven van producten. 

Handel je regelmatig e-commerce zendingen van buiten de EU af? Wil je gebruik maken van de vrijstelling van invoerrechten? Gateway biedt een alles-in-één oplossing voor jouw e-commerce douaneformaliteiten. Met Gateway wordt jouw e-commerce douaneproces vereenvoudigt, versneld, en echt geautomatiseerd. 

Beheer je een douane-entrepot? Ben je vergunninghouder van GPA (Geautomatiseerde Periodieke Aangifte), DIN/DEN of een andere IIAA-vergunning (Inschrijving in de Administratie van de Aangever) zoals entrepot of bijzondere bestemming? Dan biedt Gateway voor jou een all-in oplossing voor het entrepot beheer en de IIAA verplichtingen.

Er gebeurt een hoop in de ontwikkeling van DMS4.0 en het einde van het project nadert zijn einde. Om onze klanten zo goed mogelijk voor te informeren en voor te bereiden, hebben wij een extra informatie sessie over DMS4.0 georganiseerd. Hieronder volgt een korte samenvatting van de besproken onderwerpen.

Herfst is de tijd van het Aziatische festival ter ere van het de nieuwe oogst. Het Mid-Autumn Festival! Dit is een traditioneel festival met een geschiedenis van 3000 jaar oud! Het wordt gehouden op de 15de dag van de 8ste maand van de “maankalender”. 

Los van dat wij experts zijn op het gebied van Douane Software, zijn onze collega’s ook experts op het gebied van Gaming! En ik moet zeggen dat werkt af en toe behoorlijk op de lachspieren…

Tot op heden vinden er regelmatig mismatches plaats tussen de Aangifte voor Tijdelijke Opslag (ATO) en de nadere AGS aangifte en blijven veel posten op de ATO ongezuiverd. Indien een AGS aangifte niet aanvaard wordt, mag de lading de terminal niet verlaten en je kunt je wel bedenken wat voor oponthoud dit vervolgens veroorzaakt in het logistieke proces. Laat staan de boetes die mogelijk uitgedeeld kunnen worden.

Vandaag hebben wij onze DECO applicatie kunnen uitleveren aan onze klant. Even de look en feel beleven voordat ze echt aan de slag kunnen gaan, want vanaf 1 juli is het zover, dan kunnen e-Commerce zendingen aangegeven worden via het nieuwe DECO systeem van de Douane.