Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's! Bekijk onze vacatures hier

Bekijk de nieuwe EU-goederencodes in 2023

De wijzigingen zijn vanaf 1 januari 2023

Op 1 januari 2023 worden de EU-goederencodes binnen het geharmoniseerde systeem (HS) gewijzigd. Dit kan grote gevolgen hebben op jouw in- en uitvoer aangiften bij de Douane, en het bepalen van internationale btw-tarieven van producten. 

Ben je actief in internationaal import en export? Dan is het gebruik van de juiste goederencode van belang. Hierdoor kan je veel tijd en geld besparen.

Gateway heeft de EU goederencodes gesorteerd, en die gaan veranderen op 1 januari 2023, om jou een duidelijk en efficiënt overzicht te geven.  

Transponeringstabel 2023

Hier kan je makkelijk de lijst van veranderende goederencodes op1 januari 2023 downloaden.

Hoe kan je nog eenvoudiger de juiste goederencodes indienen bij de Douane?

Gateway beschikt over een sterke interne validatie. We controleren automatisch aangiften in ons systeem op eventuele functionele en technische beperkingen. Je bent ook voorzien van een sterke DTV validatie, die jouw aangiften of hele manifesten in een keer controleert op alle fouten (b.v. ontbrekende bescheidcodes). Zo kan je fouten maximaal voorkomen vóór het indienen bij de Douane. 

Wil je meer weten over de transponeringstabel of onze data-validatie functionaliteit? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. 

Wellicht vind je dit ook leuk

Gateway your leading partner in customs software Gateway your leading partner in customs software
Waar kunnen wij jou mee helpen?

© 2024 Gateway