Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's! Bekijk onze vacatures hier

Nieuwe Douane Goederencodes in 2024

Werk nu jouw master data bij, om compliant te blijven!

Binnen de wereld van internationale handel is het bijhouden van douanevoorschriften essentieel voor een soepele operatie. Op 1 januari 2024 zijn er wijzigingen doorgevoerd voor de EU goederencodes, zowel voor import als export. Deze veranderingen kunnen aanzienlijke invloed hebben op douaneaangiften en het bepalen van internationale btw-tarieven voor jouw producten.

Voor bedrijven die zich bezighouden met import en export of regelmatig douaneaangiften indienen, is het nauwkeurig gebruik van de juiste goederencode van groot belang. Dit voorkomt onjuiste belastingberekeningen en ongeoorloofde export.

Het up-to-date houden van jouw master data is geen eenmalige taak. Bij elke jaarwisseling wordt de gecombineerde nomenclatuur (GN) opnieuw uitgegeven en elke vijf jaar worden er wijzigingen aangebracht in het geharmoniseerde systeem (HS).

Bij Gateway hebben we de EU-goederencodes die vanaf 1 januari 2024 worden gewijzigd, overzichtelijk gesorteerd. Deze meer dan 200 gewijzigde codes omvatten verschillende hoofdstukken, met namelijk hoofdstuk 29 - Organische chemische producten.

Lijst van Gewijzigde Goederencodes 2024

Om jou te helpen hebben we een lijst samengesteld van de veranderende goederencodes die vanaf 1 januari 2024 van kracht zijn geworden.

Download hier eenvoudig de lijst van nieuwe goederencodes in 2024.  

In Gateway kan je jouw master data moeiteloos beheren en updaten via een standaard koppeling. Voor het indienen van een douaneaangifte of manifest bij de Douane kan Gateway jouw aangiften ook valideren (DTV), waardoor fouten tot een minimum worden beperkt.

Meer informatie over douanetarieven vindt je op het Douane Gebruikstarief (DTV)

Voor vragen over onze Douanesoftware oplossingen kan je altijd contact met Gateway opnemen.

Wellicht vind je dit ook leuk

Gateway your leading partner in customs software Gateway your leading partner in customs software
Waar kunnen wij jou mee helpen?

© 2024 Gateway