Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's! Bekijk onze vacatures hier

Extra Informatiesessie DMS4.0

Wie, wat, wanneer, waarom, waar en hoe?

Er gebeurt een hoop in de ontwikkeling van DMS 4.0 en het einde van het project nadert zijn einde. Om onze klanten zo goed mogelijk voor te informeren en voor te bereiden, hebben wij een extra informatie sessie over DMS 4.0 georganiseerd. Hieronder volgt een korte samenvatting van de besproken onderwerpen.

Overgang naar DMS 4.0 en DMS 4.1

De overgang van DMS4.0 wordt gepland in de douaneplanning tool. Gateway zal contact opnemen om afspraken te plannen in individuele fases. In november 2022 hebben we de eerste klant die “go live” met DMS 4.0, gevolgd door andere klanten.

De overgang van DMS 4.1 wordt individueel gepland als “maatwerk”. Gateway neemt contact op met klanten om afspraken te plannen, zodat ook zij een soepele overgang zullen hebben.

Voor de overgang naar DMS 4.1 moeten alle IIAA vergunninghouders een keuze maken uit 3 scenario’s. Vindt jij het moeilijk om te begrijpen wat er wordt bedoeld met die keuzen? Lees dan onze blog DMS 4.1 scenario's voor IIAA vergunninghouders.

Tijdschema van de overgang

De overgang van DMS 4.0 volgt de planning van de Douane. Hieronder zijn de details voor verschillende periode.

  • 17 t/m 25 november 2022: Import
  • 9 t/m 23 januari 2023: Import/Export/Opslag
  • 6 t/m 10 februari 2023: Import/Export/Opslag
  • 20 februari t/m 3 maart 2023: Import/Export/Opslag
  • 13 maart t/m 5 mei 2023: Import/Export/Opslag

De overgang van DMS 4.1 wordt georganiseerd. Wij benaderen onze DMS 4.1 klanten individueel om afspraken te maken. Uiterlijk in mei of juni 2023 moet iedereen over zijn naar DMS 4.1.

Let op: de overgang naar DMS 4.0 en DMS 4.1 zal voor iedereen in één keer uitgevoerd worden.

Werkzaamheden van Gateway

Wat doen we om onze klant te ontzorgen?

We inventariseren alle rapporten en koppelingen van klanten, passen ze waar nodig aan en testen ze uitgebreid. Verder installeren en implementeren we de nieuwste versie, waarbij we rekening houden met betrokken processen zoals facturatie. Om onze klanten nog beter van start te kunnen laten gaan met DMS4.0 zijn wij op dit moment instructie video’s aan het maken.

Kosten van de overgang

De overgangsprocedure voor onze klanten, die in onze Gateway in the Cloud (GWITC) omgeving werken, is heel eenvoudig en soepel. Onze GWITC klanten betalen geen implementatie kosten. Ze hoeven alleen de maandelijkse “Pay-Per-Use” (PPU) kosten betalen.

Voor onze klanten, die niet in onze GWITC omgeving werken, voeren wij de werkzaamheden uit in hun omgeving. Deze klanten betalen de implementatiekosten in aanvulling op de maandelijkse kosten. Als alternatief kunnen zij ook beslissen om geen implementatiekosten te betalen, wanneer ze voor hogere PPU kosten kiezen.

In oktober nemen wij met iedereen contact op over de individuele kosten en tarieven.

Twijfel je of je bij ons in de Cloud wilt werken? Er zijn veel voordelen aan onze GWITC omgeving!

  • Veilig - De MFA en IP-listing van Microsoft Azure bieden jou extra veiligheid.
  • Flexibel - Onze Dynamic Scalability functionaliteit zorgt ervoor dat de software en infrastructuur groeit en krimpt op het moment dat dit nodig is.
  • Transparant - Doordat het systeem met je mee groeit en krimpt, betaal je dus alleen voor het geen dat je verbruikt en dit is 1-op-1 te relateren aan de factuur die je jouw klant stuurt.
  • Up-To-Date - Ontvang altijd gratis de nieuwste versie en onze Gateway Application Management.
  • Data - Jouw data, in jouw eigen database blijft altijd van jou.

Geef vóór 30 september 2022 aan dat je in de Gateway Cloud wilt werken, dan zetten wij jou geheel gratis over!

Fall-back procedure

In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat we niet verder kunnen. In dat geval is het mogelijk om terug te gaan naar AGS, totdat het probleem is verholpen. Op die manier ben je verzekerd van continuïteit van je werkzaamheden. Door onze goede verstandhouding met de Douane kunnen wij snel handelen en er voor zorgen dat ook jij gebruik kunt maken van het nieuwe aangifte systeem.

We hopen dat deze samenvatting van de Gateway Extra DMS Informatiesessie handig voor jou is. Als je meer vragen hebt over de overgang, dan kan je contact opnemen met ons. 

Wellicht vind je dit ook leuk

Gateway your leading partner in customs software Gateway your leading partner in customs software
Waar kunnen wij jou mee helpen?

© 2024 Gateway