Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's! Bekijk onze vacatures hier

Meld Je Containers Eenvoudig en Efficiënt bij Portbase

Automatiseer jouw Portbase MID en MED processen met Gateway

Of je nu goederen importeert naar of exporteert uit de Europese Unie via Nederlandse zeehavens, het correct en tijdig melden van je containers bij Portbase is van essentieel belang. Zo spart je tijd en maximaliseer je kostenbesparingen.. Maar dit proces kan een uitdaging vormen. Gateway helpt je om jouw Portbase processen te automatiseren d.m.v. integratie tussen onze douane software en Portbase.

Gateway portbase

Portbase: Het platform in de Nederlandse havens

Portbase is het digitale gemeenschap systeem dat fungeert als het hart van logistieke informatie-uitwisseling in de Nederlandse havens. Met Rotterdam en Amsterdam als belangrijke wereldwijde handelscentra, is Portbase van onschatbare waarde voor een soepele doorstroom van containers. Elke container die de haven binnenkomt of verlaat, moet verplicht worden aangemeld bij Portbase. Dit zorgt echter voor extra administratieve voor bedrijven die het proces handmatig moeten doen.

Gateway: Certified Software Partner van Portbase

Gateway is een betrouwbare douane software partner om jouw Portbase processen te stroomlijnen en vereenvoudigen. Als een erkende software parnter van Portbase bieden wij een geavanceerde douanesoftware oplossing die naadloos integreert met Portbase. Dit stelt je in staat om je containermeldingen rechtstreeks in te dienen bij alle terminals, zonder extra handmatige handelingen. Door onze geïntegreerde oplossingen kun je je concentreren op het laten groeien van je bedrijf, terwijl wij zorgen voor een soepele en efficiënte communicatie richting Portbase.

Melding Import en Export Documentatie

Met Gateway's Melding Import Documentatie (MID) en Melding Export Documentatie (MED) kun je jouw containers voor import en export eenvoudig vooraf melden bij deepsea-, shortsea- en ferryterminals. Of het nu gaat om het elektronisch doorgeven van douanedocumenten voor importladingen of het versnellen van de afhandeling van exportcontainers, onze douanesoftware biedt een betrouwbare en efficiënte oplossing.

Succes door hergebruik van jouw douanegegevens

Gateway automatiseert het opstellen van het volledige Portbase-bericht op basis van je voorafgaande douaneaangifte, waardoor elimineert Gateway niet alleen handmatige invoer, maar garandeert ook de consistentie en nauwkeurigheid van je zending gegevens. De Douane matcht je Portbase-bericht met alle gerelateerde douaneaangifte. Indien er inconsistentie is, wordt jouw logistiekproces vertraagd. Daarnaast biedt Gateway een realtime inzicht in de status van elke container, zodat je altijd grip hebt op je import- en exportzendingen. Bovendien sturen we meldingen als er dreigt iets te worden vergeten, waardoor je proactief kunt ingrijpen en eventuele problemen kunt oplossen voordat ze zich voordoen.

🚢 Weet je dat je het verzenden van aanbrengbericht kunt automatiseren met het CVB proces? Lees meer in dit artikel: Automatiseer het Container Vrijgave Bericht in Nederlandse Havens

Gateway Software staat klaar om je te ondersteunen bij het vereenvoudigen, versnellen en optimaliseren van je container afhandelingsprocessen. Door de integratie van onze software met Portbase en onze toewijding aan uitmuntendheid in dienstverlening, streven we ernaar om jouw succes te garanderen in een steeds complexere en uitdagende logistieke omgeving.

Wellicht vind je dit ook leuk

Gateway your leading partner in customs software Gateway your leading partner in customs software
Waar kunnen wij jou mee helpen?

© 2024 Gateway